RISTORANTI E RITROVI
+6
Ale75
Ciacio
matteo
Sissio
Sandro
Sergio
10 partecipanti
Istituto Tecnico Nautico Tomaso di Savoia Duca di Genova di Trieste :: Ex Studenti :: 5a Capitani 73 - 74 and friends :: Off Topic Friends
Pagina 1 di 3
Pagina 1 di 3 • 1, 2, 3
RISTORANTI E RITROVI
Tanto per allegerir l'atmosfera che fra elezioni e problemi grandi e piccoli xe un periodo piuttosto critico propongo questo nuovo topic in cui podesimo parlar delle varie esperienze nei locali dei dintorni cusì magari qualchedun conoserà locai novi,
ieri sera per esempio son andà in un novo local che se ciamoa ANTICA TRATTORIA FERLUGA dalle finestre se vedi tutto el golfo de Trieste che cusì ben no lo gavevo mai visto.
El local se trova a Ferlugi frazione di Conconello ( praticamente in cul del mondo) che se no te sà, no te ghe passi davanti mai più , fa dell'ottimo pesce ed anche carne a dei prezzi ragionevoli ed il trattamento è familiare.
ciao alla prossima
sergio
ieri sera per esempio son andà in un novo local che se ciamoa ANTICA TRATTORIA FERLUGA dalle finestre se vedi tutto el golfo de Trieste che cusì ben no lo gavevo mai visto.
El local se trova a Ferlugi frazione di Conconello ( praticamente in cul del mondo) che se no te sà, no te ghe passi davanti mai più , fa dell'ottimo pesce ed anche carne a dei prezzi ragionevoli ed il trattamento è familiare.
ciao alla prossima
sergio
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
Re: RISTORANTI E RITROVI
Sergio ha scritto:Tanto per allegerir l'atmosfera che fra elezioni e problemi grandi e piccoli xe un periodo piuttosto critico propongo questo nuovo topic in cui podesimo parlar delle varie esperienze nei locali dei dintorni cusì magari qualchedun conoserà locai novi,
ieri sera per esempio son andà in un novo local che se ciamoa ANTICA TRATTORIA FERLUGA dalle finestre se vedi tutto el golfo de Trieste che cusì ben no lo gavevo mai visto.
El local se trova a Ferlugi frazione di Conconello ( praticamente in cul del mondo) che se no te sà, no te ghe passi davanti mai più , fa dell'ottimo pesce ed anche carne a dei prezzi ragionevoli ed il trattamento è familiare.
ciao alla prossima
sergio
Grazie dell'informazion,mi son sempre sensibile a questo tipo de news prò Ferlugi e Conconello non me disi granchè.Te dovessi far un sforzo per indicar almeno la strada de approccio o, se volemo restar nll'ambito dei termini arinareschi, la rotta vdrso l'approdo.
Piccola barzellettina:
Un maestro un po vnitoso ed egocentrico chiede alla classe: " Ragazi indovinate quanti anni ho" Pierino alza la mano e risponde: "36 signor maesto!" "Bravo Pierino ma come hai fatto così al primo colpo?" "Facile signor maestro" risponde Pierino "mio cugino che ne ha 18 è un 1/2 coglione!"
Sandro- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 415
Età : 70
Data d'iscrizione : 24.12.07
E dove xe Ferluga?
Grazie per il suggerimento, ma visto che te son esperto nell'inserir foto, no te pol allegar la ripresa satellitare del posto, che cussì tutti savemo dove che xe?Sergio ha scritto:Tanto per allegerir l'atmosfera che fra elezioni e problemi grandi e piccoli xe un periodo piuttosto critico propongo questo nuovo topic in cui podesimo parlar delle varie esperienze nei locali dei dintorni cusì magari qualchedun conoserà locai novi,
ieri sera per esempio son andà in un novo local che se ciamoa ANTICA TRATTORIA FERLUGA dalle finestre se vedi tutto el golfo de Trieste che cusì ben no lo gavevo mai visto.
El local se trova a Ferlugi frazione di Conconello ( praticamente in cul del mondo) che se no te sà, no te ghe passi davanti mai più , fa dell'ottimo pesce ed anche carne a dei prezzi ragionevoli ed il trattamento è familiare.
ciao alla prossima
sergio
Sissio
Sissio- Sottocapo di 1° Classe Scelto
- Numero di messaggi : 37
Data d'iscrizione : 24.02.08
Re: RISTORANTI E RITROVI
Sissio ha scritto:Grazie per il suggerimento, ma visto che te son esperto nell'inserir foto, no te pol allegar la ripresa satellitare del posto, che cussì tutti savemo dove che xe?Sergio ha scritto:Tanto per allegerir l'atmosfera che fra elezioni e problemi grandi e piccoli xe un periodo piuttosto critico propongo questo nuovo topic in cui podesimo parlar delle varie esperienze nei locali dei dintorni cusì magari qualchedun conoserà locai novi,
ieri sera per esempio son andà in un novo local che se ciamoa ANTICA TRATTORIA FERLUGA dalle finestre se vedi tutto el golfo de Trieste che cusì ben no lo gavevo mai visto.
El local se trova a Ferlugi frazione di Conconello ( praticamente in cul del mondo) che se no te sà, no te ghe passi davanti mai più , fa dell'ottimo pesce ed anche carne a dei prezzi ragionevoli ed il trattamento è familiare.
ciao alla prossima
sergio
Sissio
ECCO FATTO BASTA INCOLLARE IL LINK NELLA BARRA DEGLI INDIRIZZI DI IE E FRACAR INVIO ( oppur fracar direttamente che che pol)
http://www.gustoinrete.com/scheda_ristorante.aspx?id=5933
ciao Sissio
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
Re: RISTORANTI E RITROVI
Mi ve segnalo due postisini sai cocoli dove son stado bastanza volte e non me gà mai deluso :
1) Da Flora a Pesek, 150 metri dopo 'ex confin de stato, sulla sinistra. No podè sbajar, gà parcheggio, specialità carne ( strano in Carso, no?) , birra fatta de lori veramnete bona, diverse pietanze cusinade anche nella birra, porzioni a prova de affamato. L'ultima volta son andà fora strapien, contento ( e con un litro de birra in corpo volevo anche veder el contrario ) e gavemo pagado 15 euro a testa.
2) Trattoria "Al Porto" , Muggia in riva De Amicis 23 ( 040-271931). Per capirse xè dentro el mandracchio de Muja, sulla sinistra, dopo i 2 Leoni. Se parcheggia poco più avanti. El local no gà tanti fronzoli ma el cogo manda fora solo roba fresca e el pese sà se pese, senza monade intorno. Ottimi i sardoni in savor e i antipasti in genere, anche misti. No xè troppo de sceglier ma basta e vanza. Scarpena o sanpiero al forno con patate merita. No gà el bancomat ma xè la banca subito fora. Bianco frizzante sfuso ottimo. De solito se se la cava con 20-25 euri a testa, bere compreso.
Speto altri suggerimenti e ve domando se savè quando verzi l'osmiza Belvedere a Contovel.
Saluti
1) Da Flora a Pesek, 150 metri dopo 'ex confin de stato, sulla sinistra. No podè sbajar, gà parcheggio, specialità carne ( strano in Carso, no?) , birra fatta de lori veramnete bona, diverse pietanze cusinade anche nella birra, porzioni a prova de affamato. L'ultima volta son andà fora strapien, contento ( e con un litro de birra in corpo volevo anche veder el contrario ) e gavemo pagado 15 euro a testa.
2) Trattoria "Al Porto" , Muggia in riva De Amicis 23 ( 040-271931). Per capirse xè dentro el mandracchio de Muja, sulla sinistra, dopo i 2 Leoni. Se parcheggia poco più avanti. El local no gà tanti fronzoli ma el cogo manda fora solo roba fresca e el pese sà se pese, senza monade intorno. Ottimi i sardoni in savor e i antipasti in genere, anche misti. No xè troppo de sceglier ma basta e vanza. Scarpena o sanpiero al forno con patate merita. No gà el bancomat ma xè la banca subito fora. Bianco frizzante sfuso ottimo. De solito se se la cava con 20-25 euri a testa, bere compreso.
Speto altri suggerimenti e ve domando se savè quando verzi l'osmiza Belvedere a Contovel.
Saluti
matteo- Capo di 3° Classe
- Numero di messaggi : 133
Luogo di residenza : Trieste
Data d'iscrizione : 24.10.07
de Dodic
strada per basoviza 20 poco dopo il bivio con via Valerio salendo verso basovizza dopo 100 metri di fronte alla fermata dell'autobus. Se magna carne pese e pure pizza. Pochi piatti ma tutti più che boni. Ga una piccola corte tra la verzura e la vicinanza dela strada non se nota perchè protetta da folte siepi. Sardoni impanadi da concorso! te zonti una de radicio e fasoi, mezo de bianco un dolcetto e con 15 euri te se la sughi. Da provare! tel 040567489
Sandro- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 415
Età : 70
Data d'iscrizione : 24.12.07
Bella idea
Bonissima idea ,quela del bon Sergio,de metter per scrito i indirizzi dei locai!
Mi son stà con la moglie in uno che i gà verto de poco. Anche quà el conto vien sui trenta euri in dò
Stago parlando de nova Europa!
Ecco i estremi:
"Pri Cukovih" Mihele 14 tel. +386 (0)41504456
Mihele xe subito dopo el vecio confin de Pese sulla destra quasi fronte la birreria.Però chi che vol caminar ghe pol rivar de sotto andando vanti per la vecia ferrovia de Draga S.Elia (là de locanda Mario)e in 20 minuti , a pie,
xe la tabela a sinistra.
La casa xe nova , el vin xe bon , el cibo xe degno.
Magari ,pensavo, se vien zontai ancora un pochi de posti, se pol ciclostilar el tutto e mandemo a remengo le guide ufficiali, con tutti i pironi de riferimento.
Mi son stà con la moglie in uno che i gà verto de poco. Anche quà el conto vien sui trenta euri in dò
Stago parlando de nova Europa!
Ecco i estremi:
"Pri Cukovih" Mihele 14 tel. +386 (0)41504456
Mihele xe subito dopo el vecio confin de Pese sulla destra quasi fronte la birreria.Però chi che vol caminar ghe pol rivar de sotto andando vanti per la vecia ferrovia de Draga S.Elia (là de locanda Mario)e in 20 minuti , a pie,
xe la tabela a sinistra.
La casa xe nova , el vin xe bon , el cibo xe degno.
Magari ,pensavo, se vien zontai ancora un pochi de posti, se pol ciclostilar el tutto e mandemo a remengo le guide ufficiali, con tutti i pironi de riferimento.
Ciacio- Moderatore
- Numero di messaggi : 2321
Età : 69
Luogo di residenza : trieste
Data d'iscrizione : 01.03.08
la lista continua
Agriturismo de pese, roba semplice e genuina in un ambiente rustico
s
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
andemo all'estero
Qua me ga portado Ciacio tanti anni fà e son tornado spesso che se magna pese alla grande e la zona xe bela per far caminade.
s
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
sempre all'estero
quà se paga sazio però se un gran bel posto e se magna robe veramente eccezzionali
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
tornemo a casa nostra
el posto xe picio ma i antipasti xe veramente favolosi
s
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
e sul carso?
Quà i gà anche un spacceto che vendi carne e verdure i gà anche un tipo de manzo che pascola nei sui terreni drio la casa che se ciama Highglander ( picio peloso e con i corni lunghi) ,fenomenale a chi che ghe piasi i fegadini misti alla veneziana.
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
e in slovenia
gran bel posto a due passi dal confin de rabuiese bon pese no propio economico ma anche sai bon vin e qualche volta i gà anche datteri
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
dalla carnia 1
specialità pesce d'acqua dolce funghi e cacciagione
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
dalla carnia 2
lontana ma sai caratteristica merita una gita
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
no podeva mancar la birreria
birra ottima due dritte : Piatto Birra misto de carne alla griglia e Piatto Mahnic misto de carne rosta e apanada.
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
un classico
Vin ottimo e carne sai ben preparada per no parlar dei salumi
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
de novo in slovenia
qua i gà un agnel al forno allevado sotto el nanos veramente bon
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
tornemo in friul
quà i ga el famoso vin Sabelius (meno de 5000 bottiglie sto anno) e dei piatti tipici veramente boni
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
e la Toscana
la cucina toscana xe sempre stada speciale e in sta trattoria i se veramente bravi
Fiorentine, fetunta, dolci stupendi, bruschette, salumi , minestre ecc.
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
de questi no go i biglietti
Ristorante Guaiane a S. Dona di Piave vicin all'autostrada el xe un poco caro ma val tutto el prezzo, decine de antipasti ( i riva in tavola con un careto pien de iazo con dentro ostrighe de tre tipi dondoli e altro. Speciali scampi al vapore su un letto de carciofi crudi. Per no parlar dela pasta con la granzievola e del brodeto dell'adriatico.
Ristorante Balan a S. Giorgio di Nogaro ottimo per i piatti di pesce
Ristorante Gambrinus a San Polo di Piave questo credo sia il massimo visitate il sito internet ha anche l'eliporto e un torrente con storioni vivi . Specialità gamberi di fiume dalla Croazia con il pomodoro e mille altri piatti.
Allo stesso livello ma più orientato verso la carne è il ristorante da Nando a Mortegliano con delle ricette di tartufo da leccarsi le orecchie ed una cantina fornitissima.
P.S -- attenzione questi sono ristoranti dai 50 ai 130 Euri a testa.
bon dopo sta fadiga vado a zena che me xe vignù anche fame no capiso perchè.
ss
Ristorante Balan a S. Giorgio di Nogaro ottimo per i piatti di pesce
Ristorante Gambrinus a San Polo di Piave questo credo sia il massimo visitate il sito internet ha anche l'eliporto e un torrente con storioni vivi . Specialità gamberi di fiume dalla Croazia con il pomodoro e mille altri piatti.
Allo stesso livello ma più orientato verso la carne è il ristorante da Nando a Mortegliano con delle ricette di tartufo da leccarsi le orecchie ed una cantina fornitissima.
P.S -- attenzione questi sono ristoranti dai 50 ai 130 Euri a testa.
bon dopo sta fadiga vado a zena che me xe vignù anche fame no capiso perchè.
ss
Sergio- 1° Maresciallo
- Numero di messaggi : 420
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 18.01.08
Finalmente un Topic socializzante....
Ciao a tutti
Volevo propor all'Istituto de introdur filosofia tra le materie che magari podeva interessar ai nuovi allievi ma me par de capir che xe 'ssai gradido e apprezzado inveze una materia che verzi de più el giro vita (del body) e del buso della cintura; vol dir che la prossima volta compreremo una cintura nova in fiera de San Nicolò.....sto' giro, magari marron.
Bando ale ciance, Story te gha fato un belissimo lavor, e anche mi per lavor ricevo clienti che i me dizi "prenderò giusto una sciocchezza....'' ma se vedi nei oci che ei se presenta col bavarin.......pronti come skuali a smagnazarrrr...e el conto xe sui livelli alti de cui te parli ti....tanto paga la ditta.
Altrimenti per chi ghe gha fameia xe un discorso diverso.
Quindi a proposito de economia, suggerisso
Ristorante San Nicolò, su per la salita davanti al campeggio de Ankaran proprio a fianco della piazzetta quella che sali e che poi se gira verso sinistra; che poi se ghe xe una bella giornada xe meraviglioso sotto la pergola, come una volta...molto rilassante e popolare e birra artigianale de produzion propria veramente buona e molto leggera (alcoolicamnete parlando....)
tel. 0038656520700
pizze giganti, carne e pesce; ricordeve che i prezzi xe boni e che xe una roba de tipo familiare per cui no ste pretender....ma l'ambiente esterno me ricorda altri tempi andai....positivo.
ciao Pet
Volevo propor all'Istituto de introdur filosofia tra le materie che magari podeva interessar ai nuovi allievi ma me par de capir che xe 'ssai gradido e apprezzado inveze una materia che verzi de più el giro vita (del body) e del buso della cintura; vol dir che la prossima volta compreremo una cintura nova in fiera de San Nicolò.....sto' giro, magari marron.
Bando ale ciance, Story te gha fato un belissimo lavor, e anche mi per lavor ricevo clienti che i me dizi "prenderò giusto una sciocchezza....'' ma se vedi nei oci che ei se presenta col bavarin.......pronti come skuali a smagnazarrrr...e el conto xe sui livelli alti de cui te parli ti....tanto paga la ditta.
Altrimenti per chi ghe gha fameia xe un discorso diverso.
Quindi a proposito de economia, suggerisso
Ristorante San Nicolò, su per la salita davanti al campeggio de Ankaran proprio a fianco della piazzetta quella che sali e che poi se gira verso sinistra; che poi se ghe xe una bella giornada xe meraviglioso sotto la pergola, come una volta...molto rilassante e popolare e birra artigianale de produzion propria veramente buona e molto leggera (alcoolicamnete parlando....)
tel. 0038656520700
pizze giganti, carne e pesce; ricordeve che i prezzi xe boni e che xe una roba de tipo familiare per cui no ste pretender....ma l'ambiente esterno me ricorda altri tempi andai....positivo.
ciao Pet
Ospite- Ospite
Re: RISTORANTI E RITROVI
Grande Sergio per el lavoron che te gà fatto !!!
Non li conosso tutti ma quoto in pien el Toscano de via Bonomea. Gò magnado veramente ben e col vin son stado qualcossa sotto i 40 euri a testa. Se proprio devo far una nota : la fiorentina vera ( de chianina o eventualmente de maremmana ) andassi cotta alla brace e non alla piastra, meio sceglier le tagliate, 2 tipi su tutte: al tartufo e al lardo...ve digo solo che me vien ancora la bava se ghe penso. Dolci finali speciali.
Se se proprio carnivori e magari ve piasi anche i funghi ve segnalo sto altro posto :
Trattoria LA BAITA, Via Faedis,11
Frazione di Racchiuso, Attimis, Udine
0432789157 , se gavè un navigator lo trovè subito.
Ve raccomando la costata de sorana, razza autoctona della Carnia, sulla brace la xè una roba strepitosa. Considerè che xè tagli da un kilo l'uno e se viaggia sui 30-35 euro a toco ma val la pena. Speciali tutti i contorni de funghi, merlot e cabernet ( anche franc) penso non sia una scoperta.
Saluti e bon appetito
Non li conosso tutti ma quoto in pien el Toscano de via Bonomea. Gò magnado veramente ben e col vin son stado qualcossa sotto i 40 euri a testa. Se proprio devo far una nota : la fiorentina vera ( de chianina o eventualmente de maremmana ) andassi cotta alla brace e non alla piastra, meio sceglier le tagliate, 2 tipi su tutte: al tartufo e al lardo...ve digo solo che me vien ancora la bava se ghe penso. Dolci finali speciali.
Se se proprio carnivori e magari ve piasi anche i funghi ve segnalo sto altro posto :
Trattoria LA BAITA, Via Faedis,11
Frazione di Racchiuso, Attimis, Udine
0432789157 , se gavè un navigator lo trovè subito.
Ve raccomando la costata de sorana, razza autoctona della Carnia, sulla brace la xè una roba strepitosa. Considerè che xè tagli da un kilo l'uno e se viaggia sui 30-35 euro a toco ma val la pena. Speciali tutti i contorni de funghi, merlot e cabernet ( anche franc) penso non sia una scoperta.
Saluti e bon appetito
matteo- Capo di 3° Classe
- Numero di messaggi : 133
Luogo di residenza : Trieste
Data d'iscrizione : 24.10.07
Re: RISTORANTI E RITROVI
Mi me sento de consigliarve do posti:
TRATTORIA "A LE ARMONICHE"
PIAZZA CESARE BATTISTI 13
LOC. ONTAGNANO
GONARS
Ottima carne, bon frico e superlativi gnocchi
AGRITURISMO MORGAN
BRACANIJA 1
LOC. BRAZZANIA - VERTENEGLIO
TEL.: +385/52/451511
Ciau
TRATTORIA "A LE ARMONICHE"
PIAZZA CESARE BATTISTI 13
LOC. ONTAGNANO
GONARS
Ottima carne, bon frico e superlativi gnocchi
AGRITURISMO MORGAN
BRACANIJA 1
LOC. BRAZZANIA - VERTENEGLIO
TEL.: +385/52/451511
Ciau
Ale75- 2° Capo Scelto
- Numero di messaggi : 79
Età : 49
Luogo di residenza : Trieste
Data d'iscrizione : 23.10.07
Sergiooooooooooo
Due xe le robe...o tuti sti locai xe tui o "magnar e bever " xe diventada la tua filosofia de vita.Sergio ha scritto:Ristorante Guaiane a S. Dona di Piave vicin all'autostrada el xe un poco caro ma val tutto el prezzo, decine de antipasti ( i riva in tavola con un careto pien de iazo con dentro ostrighe de tre tipi dondoli e altro. Speciali scampi al vapore su un letto de carciofi crudi. Per no parlar dela pasta con la granzievola e del brodeto dell'adriatico.
Ristorante Balan a S. Giorgio di Nogaro ottimo per i piatti di pesce
Ristorante Gambrinus a San Polo di Piave questo credo sia il massimo visitate il sito internet ha anche l'eliporto e un torrente con storioni vivi . Specialità gamberi di fiume dalla Croazia con il pomodoro e mille altri piatti.
Allo stesso livello ma più orientato verso la carne è il ristorante da Nando a Mortegliano con delle ricette di tartufo da leccarsi le orecchie ed una cantina fornitissima.
P.S -- attenzione questi sono ristoranti dai 50 ai 130 Euri a testa.
bon dopo sta fadiga vado a zena che me xe vignù anche fame no capiso perchè.
ss
ciaociao
mauriP- 2° Capo
- Numero di messaggi : 54
Luogo di residenza : TRIESTE
Data d'iscrizione : 23.02.08
Pagina 1 di 3 • 1, 2, 3
Istituto Tecnico Nautico Tomaso di Savoia Duca di Genova di Trieste :: Ex Studenti :: 5a Capitani 73 - 74 and friends :: Off Topic Friends
Pagina 1 di 3
Permessi in questa sezione del forum:
Non puoi rispondere agli argomenti in questo forum.